article
1.6656573
GOIRLE - Na een ruim twee jaar lange strijd is de 'heilige eik' aan de Turnhoutsebaan in Goirle vrijdagochtend in tien minuten tijd gekapt.
Goirlese 'heilige eik' aan Turnhoutsebaan na lange strijd gekapt (video)
GOIRLE - Na een ruim twee jaar lange strijd is de 'heilige eik' aan de Turnhoutsebaan in Goirle vrijdagochtend in tien minuten tijd gekapt.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/goirle/goirlese-heilige-eik-aan-turnhoutsebaan-na-lange-strijd-gekapt-video-1.6656573
2016-11-18T10:34:45+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6656617.1479464760!image/image-6656617.jpg
Goirle,Bos,Flora
Goirle
Home / Regio / Tilburg e.o. / Goirle / Goirlese 'heilige eik' aan Turnhoutsebaan na lange strijd gekapt (video)

Goirlese 'heilige eik' aan Turnhoutsebaan na lange strijd gekapt (video)

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Goirlese 'Heilige eik' in tien minuten plat
   Fotograaf
  GOIRLE - Na een ruim twee jaar lange strijd is de 'heilige eik' aan de Turnhoutsebaan in Goirle vrijdagochtend in tien minuten tijd gekapt.

  De firma Weijtmans uit Udenhout klaarde de klus door eerst bij de wortels in te zagen en het gevaarte vervolgens om te duwen. Het verkeer werd gedurende het werk en het schoonmaken van de weg even stilgelegd door verkeersregelaars. De aanwezige opzichter van de gemeente schat dat de boom circa 150 jaar oud is, maar dat wordt nog onderzocht. Rob van Dijk van biodiversiteitsteam Goirle wil dat graag uitzoeken.

  'Jammer'
  Buurman van de boom Jan van Berkel, die het werk vanuit zijn huis samen met zijn vrouw volgde, zegt er alles aan gedaan te hebben de boom te behouden. ,,Jammer dat een gezonde boom om oneigenlijke redenen gekapt moet worden", was zijn commentaar op de oprit, waar nog enkel de wortelstronk zichtbaar is.

  Vergunning
  De gemeente verleende een kapvergunning voor de monumentale boom om de verkeersveiligheid op de 'dodenweg' te vergroten, na het zoveelste dodelijk ongeluk. Daarbij knalde het slachtoffer met zijn auto tegen de eik. Medestanders namen het echter voor de boom op en zamelden handtekeningen in. Zij vochten tot het hoogste rechtsorgaan in Nederland om de kap tegen te houden. Deze strijd hebben zij verloren.

  Het beroep tegen het afgeven van een kapvergunning voor de zeer oude eik is eerder deze week door de Raad van State verworpen.

  Wat vindt u?

  Een boom kappen voor meer verkeersveiligheid is onzin, weggebruikers moeten gewoon beter opletten.

  Geef uw mening

  Mee eens
  0%
  Niet mee eens
  0%

  Totaal: 0 stemmen

  Uitgelichte video

  Afbeelding