article
1.6403976
KAATSHEUVEL - Ook de millefeuille, het ingewikkelde bladerdeeg, bleef ze de baas en dus staat Francis Kuijk zondag in de derde ronde van Heel Holland Bakt. Ze mag zich inmiddels al een bekende Kaatsheuvelse noemen.
Francis uit Kaatsheuvel in Heel Holland Bakt: 'Gelukkig zegt iedereen dat ik overkom zoals ik ben'
KAATSHEUVEL - Ook de millefeuille, het ingewikkelde bladerdeeg, bleef ze de baas en dus staat Francis Kuijk zondag in de derde ronde van Heel Holland Bakt. Ze mag zich inmiddels al een bekende Kaatsheuvelse noemen.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/loon-op-zand/francis-uit-kaatsheuvel-in-heel-holland-bakt-gelukkig-zegt-iedereen-dat-ik-overkom-zoals-ik-ben-1.6403976
2016-09-16T16:48:40+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6403994.1474044341!image/image-6403994.JPG
Kaatsheuvel,Loon op Zand,Televisieprogramma
Loon op Zand
Home / Regio / Tilburg e.o. / Loon op Zand / Francis uit Kaatsheuvel in Heel Holland Bakt: 'Gelukkig zegt iedereen dat ik overkom zoals ik ben'

Francis uit Kaatsheuvel in Heel Holland Bakt: 'Gelukkig zegt iedereen dat ik overkom zoals ik ben'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      De Kaatsheuvelse deelneemster Francis Kuijk is zondagavond te zien in derde ronde Heel Holland Bakt.
      Fotograaf
    KAATSHEUVEL - Ook de millefeuille, het ingewikkelde bladerdeeg, bleef ze de baas en dus staat Francis Kuijk zondag in de derde ronde van Heel Holland Bakt. Ze mag zich inmiddels al een bekende Kaatsheuvelse noemen.

     „Gelukkig zegt iedereen dat ik overkom zoals ik ben.” Zo'n 2,5 miljoen kijkers zetten zondagavond hun tv weer op Omroep MAX om te volgen wie de beste thuisbakker van Nederland wordt. De vreemde keuken, soms de taal en uiteraard de tijdsdruk zorgen voor de nodige stress. „Maar je bent zo bezig met je opdracht, zo gefocust, dat je amper merkt wat er om je heen gebeurt.”

    Ook thuis duikt Francis Kuijk, geboren Australische en dochter van Indische ouders, dagelijks na haar werk met veel plezier de keuken in. Als tiener bakte ze haar eerste taart, maar als ze nu mag kiezen heeft ze toch liever iets hartigs. „Zoals het ‘oosters vijfuurtje’, kleine snacks van bladerdeeg gevuld met bijvoorbeeld kipsaté.”

    Lees het hele interview met Francis Kuijk in het Brabants Dagblad, edities Tilburg en Langstraat, van zaterdag 17 september.