article
1.6366813
OISTERWIJK - Het Leerlokaal op het voormalige fabriekscomplex van Koninklijke Verenigde Leder (KVL) is klaar en wordt zondag 11 september overgedragen aan de huurder: Andriessen & Citrus Software.
Leerlokaal op Oisterwijks KVL-terrein klaar voor verhuur
OISTERWIJK - Het Leerlokaal op het voormalige fabriekscomplex van Koninklijke Verenigde Leder (KVL) is klaar en wordt zondag 11 september overgedragen aan de huurder: Andriessen & Citrus Software.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/oisterwijk/leerlokaal-op-oisterwijks-kvl-terrein-klaar-voor-verhuur-1.6366813
2016-09-09T17:01:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4779572.1424698832!image/image-4779572.JPG
Oisterwijk,Historie,Industrie
Oisterwijk
Home / Regio / Tilburg e.o. / Oisterwijk / Leerlokaal op Oisterwijks KVL-terrein klaar voor verhuur

Leerlokaal op Oisterwijks KVL-terrein klaar voor verhuur

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Het Leerlokaal op het KVL-terrein.
   Fotograaf
  OISTERWIJK - Het Leerlokaal op het voormalige fabriekscomplex van Koninklijke Verenigde Leder (KVL) is klaar en wordt zondag 11 september overgedragen aan de huurder: Andriessen & Citrus Software.
  Trots dat we met Leerlokaal alle rijksmonumenten hebben gerestaureerd en grotendeels herbestemd.

  Het Leerlokaal kan worden overgedragen aan de nieuwe huurder, omdat ook hier de restauratie en herbestemming is afgerond. Dit gebouw werd twee jaar geleden aan studenten ter beschikking gesteld, in het kader van het project JOB-House. Elk half jaar hielden studenten van diverse opleidingen, van vmbo tot universiteit, zich bezig met alle werkzaamheden die nodig waren voor restauratie en herbestemming. 

  Zondag bij de overdracht vertellen studenten zondag over het JOB-house concept en geven buiten om het gebouw korte rondleidingen. Het Leerlokaal is zondag voor het laatst te bekijken, voor de overdracht aan de huurder een feit is. Ook het Kafé Van Leer en de Stichting Stoommachine zijn open.

  Herbestemd
  Met de afronding van de restauratie van het Leerlokaal op het KVL-terrein in Oisterwijk, heeft de provincie alle rijksgebouwen op het terrein gerestaureerd en herbestemd. Daarmee is voldaan aan de belangrijkste doelstelling die de provincie zichzelf in 2012 had gesteld. Het fabriekscomplex van de fabriek Koninklijke Verenigde Leder (KVL) was in de jaren ‘30 de grootste lederfabrikant van Europa. In 2000 werd de fabriek gesloten en raakten het terrein en de gebouwen steeds meer in verval. In februari 2013 stemden Provinciale Staten in met de aankoop. Sinds 2013 zijn alle rijksmonumenten op het terrein gerestaureerd, en hebben zij een nieuwe bestemming gekregen.

  Gedeputeerde Henri Swinkels: ,,KVL is een prachtig voorbeeld waarbij we niet alleen de gebouwen hebben gerestaureerd, maar ook diverse prachtige herbestemmingen hebben gerealiseerd, met volop aandacht voor de verhalen die daar bij horen. Ik ben er trots op dat we met de voltooiing van het Leerlokaal alle rijksmonumenten hebben gerestaureerd en grotendeels herbestemd."

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps