article
1.6335175
BREDA/MOERGESTEL - De 45-jarige man uit Moergestel die ervan wordt verdacht bedrijven voor miljoenen euro’s te hebben opgelicht, wil al zijn zaken bekennen. Dat vertelde hij vrijdag aan rechter in Breda.
Meesteroplichter uit Moergestel (45) naar eigen zeggen bedreigd en afgeperst
BREDA/MOERGESTEL - De 45-jarige man uit Moergestel die ervan wordt verdacht bedrijven voor miljoenen euro’s te hebben opgelicht, wil al zijn zaken bekennen. Dat vertelde hij vrijdag aan rechter in Breda.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/oisterwijk/meesteroplichter-uit-moergestel-45-naar-eigen-zeggen-bedreigd-en-afgeperst-1.6335175
2016-09-02T18:32:47+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5059785.1436182638!image/image-5059785.jpg
Moergestel,Rechtbank,Rechtspraak
Oisterwijk
Home / Regio / Tilburg e.o. / Oisterwijk / Meesteroplichter uit Moergestel (45) naar eigen zeggen bedreigd en afgeperst

Meesteroplichter uit Moergestel (45) naar eigen zeggen bedreigd en afgeperst

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  BREDA/MOERGESTEL - De 45-jarige man uit Moergestel die ervan wordt verdacht bedrijven voor miljoenen euro’s te hebben opgelicht, wil al zijn zaken bekennen. Dat vertelde hij vrijdag aan rechter in Breda.
  Het gevaar op herhaling is dermate groot dat er nu van een schorsing geen sprake kan zijn

  De man gaf een voorschot op zijn verklaring. Hij zei de rechtbank dat hij jaren lang is bedreigd en afgeperst en dat ook zijn gezin met wapens wordt bedreigd. Onder die druk zou hij zijn misdaden plegen. „Ik heb nu ook aangifte tegen de man gedaan.” Dat bevestigde officier van justitie Greetje Bos gisteren, maar dat onderzoek heeft nog niet veel opgeleverd, zei ze ook.

  Volgens Bos heeft de oplichter een schuld van twee ton en heeft hij alleen nog maar 20.000 euro aan rente betaald. De verdachte zegt dat hij inmiddels al 350.000 euro heeft betaald en dat zijn schuldeiser elke maand weer 5.000 euro rente rekent.

  Afpersing
  Dat de man wordt afgeperst zou mede komen door zijn verleden. In 2008 was hij getuige van de moord op twee mannen in het Gelderse Hurwenen. Ook toen zou hij al zijn afgeperst. Door alle spanningen die dat opleverde verergerde de stressstoornis (PNEA, red.) van de man. Bij te veel spanning krijgt hij toevallen. Vele rechtszittingen zijn daardoor in de afgelopen jaren geschorst.

  Ook vrijdag viel de man weer flauw toen de rechtbank nadacht over het verzoek om uit voorarrest te schorsen. „Meneer kwam onder strikte voorwaarden in februari vrij en toen werd hij in juni weer van een nieuw feit verdacht. Het gevaar op herhaling is dermate groot dat er nu van een schorsing geen sprake kan zijn.”

  Zijn eerste oplichtingsproces, dat al zeker vijf jaar voortsukkelt, wordt in oktober inhoudelijk behandeld. Dan zal waarschijnlijk ook de volledige bekentenis van de man volgen.