article
1.5519373
TILBURG - Tilburg maakt voorlopig even pas op de plaats met asielopvang. Dat zegt burgemeester Noordanus tegen het Brabants Dagblad.
Noordanus: nu pas op de plaats met asielopvang in Tilburg
TILBURG - Tilburg maakt voorlopig even pas op de plaats met asielopvang. Dat zegt burgemeester Noordanus tegen het Brabants Dagblad.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/noordanus-nu-pas-op-de-plaats-met-asielopvang-in-tilburg-1.5519373
2015-12-07T21:43:34+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5519400.1449525228!image/image-5519400.JPG
Tilburg,Vluchteling,Gemeente,Burgemeester
Tilburg
Home / Regio / Tilburg e.o. / Tilburg / Noordanus: nu pas op de plaats met asielopvang in Tilburg

Noordanus: nu pas op de plaats met asielopvang in Tilburg

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Mevrouw Ali staat in de deuropening, haar man komt richting hun nieuwe ‘thuis’ gelopen in het voormalige Belastingkantoor in Tilburg.
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   In het oude belastingkantoor aan de Professor Cobbenhagenlaan in Tilburg worden bedden geplaatst voor de opvang van 500 vluchtelingen.
   Fotograaf
  TILBURG - Tilburg maakt voorlopig even pas op de plaats met asielopvang. Dat zegt burgemeester Noordanus tegen het Brabants Dagblad.
  Binnen een half jaar willen we ook de locatie kiezen voor een permanent asielzoekerscentrum

  In het pand van het Belastingkantoor aan de prof. Cobbenhagenlaan komen vanaf maandag 500 asielzoekers. De opvang komt in de plaats voor de vrijdag gesloten crisisopvang aan de Ringbaan Noord. Veel bewoners zijn verhuisd naar Jozefzorg dat drie jaar beschikbaar blijft.

  Opvang families
  Een dag nadat Tilburg bekend maakte dat het Belastingkantoor ter beschikking komt voor de tijdelijke opvang van asielzoekers, zijn de eerste 107 vluchtelingen gearriveerd in het pand. Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) verwacht binnen enkele dagen alle 500 beschikbare slaapplaatsen te bezetten. "De urgentie is op het moment erg hoog", zegt Robert Ploeg van het COA. 

  In het pand komen voornamelijk gezinnen met kinderen te wonen. Omdat de kantoorruimten allemaal zijn ingericht met minstens twee stapelbedden per ruimte, is het een goede plek voor de opvang van families. 

  Permanent asielzoekerscentrum
  Het Belastingkantoor is naar verwachting voor een half jaar beschikbaar. Noordanus: "Binnen die tijd willen we ook de locatie kiezen voor een permanent asielzoekerscentrum. Dan is het voorlopig even klaar. Al moet je altijd afwachten hoe de problematiek zich ontwikkelt." Volgens het COA loopt Tilburg in Brabant voorop met nieuwe asielopvang.

  Lees meer over de opvang van vluchtelingen op bd.nl/vluchtelingen.