article
1.6626481
TILBURG - Het ontwerp voor een enorm geluidsscherm aan de snelweg bij Tilburg krijgt een negatief advies van de Omgevingscommissie. Toch gaat Consortium Stappegoor een omgevingsvergunning aanvragen voor het scherm.
Ontwerp voor geluidsscherm bij Stappegoor is 'niet acceptabel'
TILBURG - Het ontwerp voor een enorm geluidsscherm aan de snelweg bij Tilburg krijgt een negatief advies van de Omgevingscommissie. Toch gaat Consortium Stappegoor een omgevingsvergunning aanvragen voor het scherm.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/ontwerp-voor-geluidsscherm-bij-stappegoor-is-niet-acceptabel-1.6626481
2016-11-09T11:47:01+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6626494.1478691857!image/image-6626494.JPG
Tilburg,Wonen,A58
Tilburg
Home / Regio / Tilburg e.o. / Tilburg / Ontwerp voor geluidsscherm bij Stappegoor is 'niet acceptabel'

Ontwerp voor geluidsscherm bij Stappegoor is 'niet acceptabel'

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Beschrijving
      Een impressie van het geluidsscherm, gezien vanaf de A58 in de rijrichting Eindhoven en Den Bosch.
    TILBURG - Het ontwerp voor een enorm geluidsscherm aan de snelweg bij Tilburg krijgt een negatief advies van de Omgevingscommissie. Toch gaat Consortium Stappegoor een omgevingsvergunning aanvragen voor het scherm.
    Niet acceptabel dat Tilburg zich aan de snelweg zo presenteert

    Het betonscherm komt ter hoogte van het viaduct over de Goirlese-/Tilburgseweg. Het wordt 200 meter lang en 12 meter hoog en komt om ongeveer 2,5 meter van wat nu nog de vluchtstrook is. ,,Niet acceptabel dat Tilburg zich aan de snelweg zo presenteert. Hier is een grote kans gemist", aldus de Omgevingscommissie woensdagochtend. De bal gaat nu naar B en W.

    Oplevering woningen
    De tijdsdruk is hoog omdat de eerste woningen in de achterliggende wijk Stappegoor binnenkort al worden opgeleverd. ,,Het scherm had er in september al moeten staan", zei Huib van Daalen namens het consortium. Voor de geluidwal ter hoogte van de wijk zelf is uiteindelijk wel een acceptabel ontwerp gemaakt met bomen en groen. Dat heeft het consortium volgens hem al 7,5 ton extra gekost. ,,Maar die kosten schuift de gemeente naar het consortium."

    Locatie

    Locatie
    Open locatie in Google Maps