article
1.6128301
TILBURG - Het schoolbestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Brabant wil de katholieke nestgeur weer terug in het onderwijs brengen.
Schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs wil weer katholieke normen en waarden op scholen
TILBURG - Het schoolbestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Brabant wil de katholieke nestgeur weer terug in het onderwijs brengen.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/schoolbestuur-ons-middelbaar-onderwijs-wil-weer-katholieke-normen-en-waarden-op-scholen-1.6128301
2016-06-22T06:20:54+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.4562797.1412335998!image/image-4562797.jpg
Tilburg,Vught,Veghel,Boxtel,Sint-Michielsgestel,Waalwijk,Drunen,Dongen,Loon op Zand,Oss,s-Hertogenbosch,Oisterwijk,Onderwijs,VWO,VMBO,HAVO,OMO
Tilburg
Home / Regio / Tilburg e.o. / Tilburg / Schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs wil weer katholieke normen en waarden op scholen

Schoolbestuur Ons Middelbaar Onderwijs wil weer katholieke normen en waarden op scholen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • stockwegener bijbel religie christendom christenen heilig katholiek
   Titel
   stockwegener bijbel religie christendom christenen heilig katholiek
   Fotograaf
  TILBURG - Het schoolbestuur van Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) in Brabant wil de katholieke nestgeur weer terug in het onderwijs brengen.
  Het blijft de afweging van de leerkracht of ze de lesstof wil overnemen

  Een werkgroep studeert momenteel op de vraag hoe docenten meer inhoud kunnen geven aan - wat de OMO noemt - waardengedreven onderwijs.

  De gedachte van de zogeheten werkgroep identiteit is dat ethische vragen niet alleen bij levensbeschouwing, maar ook bij andere vakken aan de orde moet komen. ,,Te denken valt aan het vak economie, waarbij leerlingen bij het onderwerp handel met derde-wereldlanden ook nadenken over facetten als respect voor de medemens", zegt voorzitter Eugene Bernard van de raad van bestuur van Ons Middelbaar Onderwijs.

  Lesstof aanbieden
  Bernard zegt dat de werkgroep lesstof aan de docenten gaat aanbieden om katholieke waarden als bereidheid te vergeven, compassie en sociale opstelling nadrukkelijk in het lesprogramma te verweven. ,,Het blijft de afweging van de leerkracht of ze de lesstof wil overnemen", aldus de OMO-voorman.

  Katholieke waarden
  Het schoolbestuur zal de nieuwe op katholieke waarden gebaseerde lesstof met ingang van schooljaar 2017/2018 aan de scholen aanbieden. Ons Middelbaar Onderwijs heeft 54 scholen in Brabant met in het totaal 66 vestigingen.

  De Stelling

  De poging van OMO om de katholieke normen en waarden terug te brengen is tot mislukken gedoemd

  Geef uw uitgebreide mening

  Mee eens
  0%
  Niet mee eens
  0%

  Totaal: 0 stemmen