article
1.6673784
TILBURG – Het nieuws dat Eelco de Gooijer woensdag via euthanasie uit het leven is gestapt, zorgt voor veel reacties. Uit de meeste berichten spreekt bewondering voor de 38-jarige Tilburger.
Veel respect voor 'dappere kanjer' Eelco
TILBURG – Het nieuws dat Eelco de Gooijer woensdag via euthanasie uit het leven is gestapt, zorgt voor veel reacties. Uit de meeste berichten spreekt bewondering voor de 38-jarige Tilburger.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/veel-respect-voor-dappere-kanjer-eelco-1.6673784
2016-11-23T21:25:06+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6585741.1479897715!image/image-6585741.JPG
Tilburg,Euthanasie,Eelco
Tilburg
Home / Regio / Tilburg e.o. / Tilburg / Veel respect voor 'dappere kanjer' Eelco

Veel respect voor 'dappere kanjer' Eelco

Videos
1
Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Eelco (38) uit Tilburg heeft gekozen voor euthanasie.
   Fotograaf
  TILBURG – Het nieuws dat Eelco de Gooijer woensdag via euthanasie uit het leven is gestapt, zorgt voor veel reacties. Uit de meeste berichten spreekt bewondering voor de 38-jarige Tilburger.
  Dapper Eelco, nu heb je eindelijk rust in je hoofd
  De Gooijer, geboren met een trits stoornissen uit het autistische spectrum, koos voor euthanasie omdat hij het leven moe is. Eind oktober vertelde hij in het Brabants Dagblad zijn verhaal. Daarmee wilde hij het taboe doorbreken dat er volgens hem op euthanasie bij psychisch lijden heerst.
   
  Respect
  Veel mensen hebben respect voor de moed van De Gooijer om zo openlijk voor zijn beslissing uit te komen. 'Bedankt dat je het onderwerp ter sprake hebt gebracht', zegt Nancy Meigert op de Facebookpagina van het BD. 'Bij m'n zus was het anders. Zij moest twee maanden geleden zelf uit het leven stappen zonder waardig einde.' En Anne-Marie Bayens, ook op Facebook: 'Dapper Eelco, nu heb je eindelijk rust in je hoofd.'
   
  Rita vindt het 'goed en moedig' dat Eelco het onderwerp uit de taboesfeer heeft gehaald. 'Ik denk dat er veel meer mensen met deze wens zijn dan wordt gedacht.' Anne wenst Eelco 'een fijne reis' toe. 'Je was in staat om je eigen leven te regisseren tot het laatste moment toe. Niemand zal ooit begrijpen hoe jij gevochten hebt.' Lia noemt Eelco een 'kanjer': 'Nu zul jij zeker de rust hebben die jij zocht.'

  Eelco schreef nog een laatste bericht op zijn blog. Wie medeleven wil betuigen aan de nabestaanden van Eelco, kan dat onder dit artikel doen. De familie De Gooijer vraagt mensen die hun medeleven per post willen tonen het volgende adres te gebruiken:

  Zorgbelang Brabant
  T.a.v. familie De Gooijer
  Ringbaan Zuid 44
  5022 PN Tilburg
   
  De verhalen die het Brabants Dagblad over Eelco schreef, zijn gebundeld terug te lezen.

  Uitgelichte video

  Afbeelding