article
1.6331177
UDENHOUT - Scouting Udenhout presenteerde vrijdag in Udenhout hun veertigste editie van de dorpskalender Udenhout-Biezenmortel. Bestuurslid Hein van den Berg heeft ze alle veertig mee samengesteld.
Veertigste dorpskalender Udenhout-Biezenmortel
UDENHOUT - Scouting Udenhout presenteerde vrijdag in Udenhout hun veertigste editie van de dorpskalender Udenhout-Biezenmortel. Bestuurslid Hein van den Berg heeft ze alle veertig mee samengesteld.
http://www.bd.nl/regio/tilburg-e-o/tilburg/veertigste-dorpskalender-udenhout-biezenmortel-1.6331177
2016-09-02T17:45:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6331185.1472799169!image/image-6331185.JPG
Udenhout,Biezenmortel
Tilburg
Home / Regio / Tilburg e.o. / Tilburg / Veertigste dorpskalender Udenhout-Biezenmortel

Veertigste dorpskalender Udenhout-Biezenmortel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hein van den Berg.
   Fotograaf
  UDENHOUT - Scouting Udenhout presenteerde vrijdag in Udenhout hun veertigste editie van de dorpskalender Udenhout-Biezenmortel. Bestuurslid Hein van den Berg heeft ze alle veertig mee samengesteld.

  Het idee voor het maken van een dorpskalender kwam destijds van Kees van den Bersselaar. In Helvoirt werd ook een dergelijke kalender uitgebracht en dat moest in Udenhout ook lukken, vond het scoutingbestuur. Het huidige team van vijf personen begint in oktober, als de laatste kalender net uit is, al met de voorbereidingen voor de volgende. ,,We kijken of er jubilea of andere zaken zijn die interessant zijn voor de kalender. Vervolgens gaan we aan de slag om foto’s te zoeken en teksten te schrijven.“ Het team werkt daarvoor samen met dorpsgenoten, het Regionaal Archief Tilburg en Heemkundecentrum ’t Schoor uit Udenhout.

  In de veertig jaar dat Van den Berg nu meewerkt, is er niet veel veranderd. ,,In het begin plaatsten we enkel een foto, maar al snel kwam daar tekst bij. Dit jaar hebben we voor het eerst ook ruimte voor notities.” Toch is de kalender met zijn oplage van 1.100 stuks vooral een verzamelobject. ,,Wij verkopen ‘m alleen in en rond Udenhout, maar we weten wel dat ie naar verre familie over de hele wereld gaat.” En er is goed nieuws voor deze verzamelaars, want het einde is nog lang niet in zicht, aldus Van den Berg. ,,Wat nu gewoon is, is over veertig jaar interessant voor de kalender. Dus dat houdt nooit op!”

  De Kalender Dorpsleven Udenhout en Biezenmortel wordt huis-aan-huis verkocht op 7 en 11 september. Daarna is de kalender verkrijgbaar bij diverse verkooppunten. De kalender kost 4,50 euro.