article
1.6372060
WAALWIJK - De handballers van Red Rag Tachos speelden zaterdag hun tweede competitiewedstrijd. Na het verloren uitduel bij Swift nam de Waalwijkse eredivisionist het in De Slagen op tegen E&O. Ook die wedstrijd ging verloren (27-29) waardoor Tachos dus nog puntloos is.
Tachos verliest ook tweede duel
WAALWIJK - De handballers van Red Rag Tachos speelden zaterdag hun tweede competitiewedstrijd. Na het verloren uitduel bij Swift nam de Waalwijkse eredivisionist het in De Slagen op tegen E&O. Ook die wedstrijd ging verloren (27-29) waardoor Tachos dus nog puntloos is.
http://www.bd.nl/regio/waalwijk-heusden-e-o/waalwijk/tachos-verliest-ook-tweede-duel-1.6372060
2016-09-10T19:45:20+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6372084.1473536573!image/image-6372084.jpg
Waalwijk,Handbal,kort
Waalwijk
Home / Regio / Waalwijk, Heusden e.o. / Waalwijk / Tachos verliest ook tweede duel

Tachos verliest ook tweede duel

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tachos-speler Henrico van Best.
   Fotograaf
  WAALWIJK - De handballers van Red Rag Tachos speelden zaterdag hun tweede competitiewedstrijd. Na het verloren uitduel bij Swift nam de Waalwijkse eredivisionist het in De Slagen op tegen E&O. Ook die wedstrijd ging verloren (27-29) waardoor Tachos dus nog puntloos is.

  De ploeg van de coaches Edgar van Mierlo en Frank van Ommen begon sterk. De nieuwelingen Stef van Lankveld en Lars Koenraads wisten al meteen het net te vinden. Ook Sander van Geel, Luc van Ommen en Henrico van Best toonden zich scherp in de afwerking waardoor het na een kwartier spelen 9-6 stond. Daarna grossierde Tachos in slordige fouten en tijdstraffen en kwam E&O in de 21 minuut voor het eerst op voorsprong: 11-12. De thuisploeg herpakte zich echter aardig en sloot de eerste helft af met een 16-15 voorsprong.

  Tachos zette die lijn vlak na rust door (20-18) waarna een tijdstraf roet in het eten gooide (20-20). Daarna volgde een matige fase van beide ploegen en niet in het minst de arbitrage met veel overtredingen en gemiste kansen. E&O bleef het kalmst en nam na ruim een kwartier een 21-23 voorsprong. Met zijn vierde gestopte strafworp van de avond (in totaal stopte hij er vijf) behoedde doelman Luuk Harks zijn ploeg voor de 21-24, waarna Van Lankveld de 22-23 erin gooide. Carlos Jansen maakte vervolgens de 23-23 waarna er nog negen minuten te spelen waren. Daarin maakte Tachos het zichzelf moeilijk en kwam E&O redelijk eenvoudig op 24-27. Die schade kreeg de thuisploeg in de laatste drie minuten niet meer gerepareerd: 27-29.

  Henrico van Best miste een groot deel van het vorige seizoen vanwege een complexe kuitbeenbreuk. De 32-jarige routinier is daarom extra gemotiveerd en scoorde tegen E&O vijf keer: “Natuurlijk heb ik even aan stoppen gedacht. Maar het ligt niet in mijn aard om geruisloos afscheid te nemen. Dus we gaan dit seizoen nog even lekker knallen. Maar eerst moet het nieuwe team ingespeeld raken.”

  Lees meer over Tachos en het mogelijk laatste eredivisieseizoen van Henrico van Best in het Brabants Dagblad van maandag 11 september