article
1.6219845
WERKENDAM - Zou het echt? Haaien in de Biesbosch? Watersporters die kleine driehoekige rugvinnen boven het water uit zagen komen, dachten van wel.
'Haaien' gespot in de Biesbosch
WERKENDAM - Zou het echt? Haaien in de Biesbosch? Watersporters die kleine driehoekige rugvinnen boven het water uit zagen komen, dachten van wel.
http://www.bd.nl/regio/waalwijk-heusden-e-o/werkendam/haaien-gespot-in-de-biesbosch-1.6219845
2016-07-25T17:05:13+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6219826.1469465088!image/image-6219826.jpg
Werkendam,Natuurgebied
Werkendam
Home / Regio / Waalwijk, Heusden e.o. / Werkendam / 'Haaien' gespot in de Biesbosch

'Haaien' gespot in de Biesbosch

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Een harder.
  WERKENDAM - Zou het echt? Haaien in de Biesbosch? Watersporters die kleine driehoekige rugvinnen boven het water uit zagen komen, dachten van wel.
  Je moet wel wat fantasie hebben om daar haaien in te zien

  De redactie van het Strix Natuurblad van de Stichting Natuur- en Vogelwacht Biesbosch toog daarop op onderzoek uit. Op de bewuste plek bleek een enorme algenrijkdom aanwezig, die allerlei vissen aantrekt.

  Ook zagen ze veel beroering en verschillende driehoekige rugvinnen door het water klieven. Die bleken echter niet van haaien maar van harders. Een vissoort die in zout water thuishoort, maar soms de rivier opzwemt om in de Biesbosch te schransen.

  Fantasie
  Boswachter Jacques van der Neut kent de vissoort goed, maar associeert die niet zo snel met haaien. ,,Ik noem ze eerder springers omdat ze ver uit het water komen", zegt hij. Driehoekige rugvinnen ziet hij regelmatig.

  ,,Op warme dagen zie je wel eens vissen in ondiep water met hun vinnen boven het water uit zwemmen, maar je moet wel wat fantasie hebben om daar haaien in te zien. De kans dat er haaien in de Biesbosch rondzwemmen acht ik zeer klein", aldus Van der Neut.

  Locatie

  Locatie
  Open locatie in Google Maps

  Colofon

  Heeft u vragen of tips?