article
1.6211776
GIESSEN – Het doet denken aan een Italiaans gebouw, maar dan dichter bij huis. De achterkant van Fort Giessen is te bewonderen zoals het nooit te zien is. Dat heeft alles te maken met de grootscheepse restauratie die inmiddels enkele maanden aan de gang is.
Fort Giessen: een Italiaans gebouw vlakbij huis
GIESSEN – Het doet denken aan een Italiaans gebouw, maar dan dichter bij huis. De achterkant van Fort Giessen is te bewonderen zoals het nooit te zien is. Dat heeft alles te maken met de grootscheepse restauratie die inmiddels enkele maanden aan de gang is.
http://www.bd.nl/regio/waalwijk-heusden-e-o/woudrichem/fort-giessen-een-italiaans-gebouw-vlakbij-huis-1.6211776
2016-07-21T19:13:48+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6211785.1469128299!image/image-6211785.jpg
Giessen,Monument,Bouw,Onderhoud
Woudrichem
Home / Regio / Waalwijk, Heusden e.o. / Woudrichem / Fort Giessen: een Italiaans gebouw vlakbij huis

Fort Giessen: een Italiaans gebouw vlakbij huis

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    GIESSEN – Het doet denken aan een Italiaans gebouw, maar dan dichter bij huis. De achterkant van Fort Giessen is te bewonderen zoals het nooit te zien is. Dat heeft alles te maken met de grootscheepse restauratie die inmiddels enkele maanden aan de gang is.

    Het doet denken aan een Italiaans gebouw, maar dan dichter bij huis. De achterkant van Fort Giessen is te bewonderen zoals die nooit te zien is. Dat heeft alles te maken met de grootscheepse restauratie die inmiddels enkele maanden aan de gang is.

    Om het fort weer geheel waterdicht te krijgen is het hoofdgebouw van zijn dikke grondlaag ontdaan. Daardoor is nu goed te zien hoe de bouwers van het verdedigingswerk aan de zuidkant van de Nieuwe Hollandse Waterlinie het fort in de periode tussen 1878 en 1881 hebben gebouwd.

    Tijdelijk spoor
    De kosten van de aanleg werden destijds geraamd op 293.000 gulden. De grond- en bouwmaterialen werden hoofdzakelijk per schip via Andel aangevoerd. Van Andel tot aan het fort werd speciaal voor deze gelegenheid een tijdelijk spoor aangelegd.
    Het is de bedoeling de grond weer terug te brengen als het dak voorzien is van een laag bitumen.

    De voorkant van het hoofdgebouw staat in zijn geheel in de steigers. Bouwvakkers zijn daar bezig met het restaureren van de muur. Ook het daarachter gelegen gebouw B wordt al flink onder handen genomen worden. Omdat daar in de winter vleermuizen huizen, moet dat als eerste klaargemaakt worden.

    Locatie

    Locatie
    Open locatie in Google Maps