article
1.6407195
ROSSUM - Gele frambozen, cheesecake met rode bieten en kiwibessen: het was slechts een greep van het bijzonder smakelijke aanbod op het jaarlijkse festival ProefLOKAAL in Rossum.
Lokaal lekkers proeven tijdens ProefLOKAAL
ROSSUM - Gele frambozen, cheesecake met rode bieten en kiwibessen: het was slechts een greep van het bijzonder smakelijke aanbod op het jaarlijkse festival ProefLOKAAL in Rossum.
http://www.bd.nl/regio/zaltbommel-e-o/maasdriel/lokaal-lekkers-proeven-tijdens-proeflokaal-1.6407195
2016-09-17T16:31:56+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6407221.1474129741!image/image-6407221.jpg
Maasdriel,Cultuur,Culinair
Maasdriel
Home / Regio / Zaltbommel e.o. / Maasdriel / Lokaal lekkers proeven tijdens ProefLOKAAL

Lokaal lekkers proeven tijdens ProefLOKAAL

Foto's
2
Reacties
Reageer
    • Afbeelding
      Fotograaf
    • Afbeelding
      Fotograaf
    ROSSUM - Gele frambozen, cheesecake met rode bieten en kiwibessen: het was slechts een greep van het bijzonder smakelijke aanbod op het jaarlijkse festival ProefLOKAAL in Rossum.

    Enthousiaste lokale producenten, horeca en publiek kwamen samen op het terrein van Kwekerij de Westerbouwing. Het festival werd dit jaar verdeeld over drie dagen.

    Op zaterdag was er een boerenmarkt met vrije entree voor iedereen. ,,We willen heel graag dat de producent tijdens ProefLOKAAL in de spotlights komt te staan”, vertelde Nel de Weert, eigenaar van Kwekerij de Westerbouwing. ,,Mensen kunnen naast proeven en kennismaken met producten meteen met hun vragen terecht bij de producent. Dit contact is erg belangrijk. Er zijn daarnaast hele mooie samenwerkingen ontstaan tussen lokale producenten en horeca. Denk maar aan het Bommels Bakhuys en Visserij Anquilla.”

    Een andere samenwerking ontstond tussen Taste Sensations uit Kerkdriel, specialist in kiemgroenten, en restaurant De Fuik uit Aalst. Tijdens ProefLOKAAL serveerden zij drie verschillende gerechtjes, waaronder roulleaux en filet van kalkoen met framboos én smaakmakers van Taste Sensations. ,,Het maken van verrassende combinaties is iets waar wij ons mee bezig houden bij De Fuik”, vertelde chef-eigenaar Martin Ruisaard. “Op ProefLOKAAL kunnen we dat ook aan de mensen laten zien. De respons was zeer goed, bijvoorbeeld tijdens de sponsoravond. Mensen zijn écht geïnteresseerd in wat je doet.”