article
1.6232146
AMMERZODEN - De eerste editie van AmmerRock wordt ‘vet boven verwachting’ bezocht. Toch is er nog geen sprake van keihard geld verdienen.
Mooie kans voor bandjes op AmmerRock
AMMERZODEN - De eerste editie van AmmerRock wordt ‘vet boven verwachting’ bezocht. Toch is er nog geen sprake van keihard geld verdienen.
http://www.bd.nl/regio/zaltbommel-e-o/maasdriel/mooie-kans-voor-bandjes-op-ammerrock-1.6232146
2016-07-31T11:14:53+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.6221330.1469531933!image/image-6221330.JPG
Ammerzoden,Muziek,Festival
Maasdriel
Home / Regio / Zaltbommel e.o. / Maasdriel / Mooie kans voor bandjes op AmmerRock

Mooie kans voor bandjes op AmmerRock

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   David van Rangelrooij
   Fotograaf
  AMMERZODEN - De eerste editie van AmmerRock wordt ‘vet boven verwachting’ bezocht. Toch is er nog geen sprake van keihard geld verdienen.

  Het begon allemaal als een ‘uit de hand gelopen verjaardagsfeestje’ van David van Rangelrooij. Hij wilde wat bands uitnodigen om muziek te verzorgen op zijn verjaardagsfeest. Zo werd het festival geboren. Hij werd verrast door een groot aanbod van bands uit Nederland, waardoor hij het voor het kiezen kreeg. Veertien bands en artiesten werden, verdeeld over drie dagen, uitgenodigd voor een optreden. Dat bleek een aardige investering te zijn. ,,We hebben best wat moeten investeren in muzikale attributen. Toch zijn we niet gericht op het omzetten van veel geld. Al het geld dat nu binnenkomt, wordt weer geïnvesteerd in een volgende editie.” De artiesten die komen optreden, doen dat ‘niet voor de hoofdprijs’. Maar waarvoor dan wel? ,,De artiesten krijgen een vergoeding, gratis eten, drinken en soms een slaapplek”, vertelde Rangelrooij.

  Een band die werd gevraagd om op het festival te komen spelen, is The Barbeardians uit Haarlem. Deze band bestaat uit Jeroen, Thijs en Jim. ,,Er zijn bands die het oké vinden om voor een krat bier te komen spelen. Die leggen de lat laag voor andere artiesten. Zo zijn wij niet, maar we willen ons voornamelijk door plezier laten leiden. We moeten een doel voor ogen hebben. Daar moet je zelf naartoe werken. Soms dus met een mindere vergoeding dan je had gehoopt of door net zo lang te bellen tot je mag komen optreden. Mooi dat AmmerRock bandjes een kans geeft.”