article
1.6123335
ZUILICHEM - Op de internationale Biologie Olympiade heeft Gosse Sjoerd Bootsma uit Zuilichem met een 80ste plaats zondag een bronzen medaille behaald.
Bronzen plak Biologie Olympiade voor Gosse Sjoerd Bootsma uit Zuilichem
ZUILICHEM - Op de internationale Biologie Olympiade heeft Gosse Sjoerd Bootsma uit Zuilichem met een 80ste plaats zondag een bronzen medaille behaald.
http://www.bd.nl/regio/zaltbommel-e-o/zaltbommel/bronzen-plak-biologie-olympiade-voor-gosse-sjoerd-bootsma-uit-zuilichem-1.6123335
2015-07-19T22:00:00+0000
http://www.bd.nl/polopoly_fs/1.5092779.1437309213!image/image-5092779.jpg
Zuilichem,Prijs-Onderscheiding,Kort nieuws,kort
Zaltbommel
Home / Regio / Zaltbommel e.o. / Zaltbommel / Bronzen plak Biologie Olympiade voor Gosse Sjoerd Bootsma uit Zuilichem

Bronzen plak Biologie Olympiade voor Gosse Sjoerd Bootsma uit Zuilichem

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Goud voor Christine Moene (midden). De zilveren medaille ging naar Quinten Rutgers (56e plaats), de bronzen medailles naar Gosse Sjoerd Bootsma (80e, rechts) en Bram Vermeulen (81e).
   Fotograaf
  ZUILICHEM - Op de internationale Biologie Olympiade heeft Gosse Sjoerd Bootsma uit Zuilichem met een 80ste plaats zondag een bronzen medaille behaald.

  De 17-jarige Christine Moene uit Wageningen is als beste meisje geëindigd op de 26e Internationale Biologie Olympiade. Zij kreeg een gouden medaille. Aan het evenement in het Deense Aarhus hebben afgelopen week 240 topbiologieleerlingen uit 61 landen deelgenomen.

  Naast de gouden plak won Nederland dit nog jaar een zilveren en bronzen medaille. De zilveren medaille ging naar Quinten Rutgers (56e plaats), de tweede bronzen medaille naar Bram Vermeulen (81e).

  De Biologie Olympiade voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs is een intellectuele krachtmeting met practica en theorietoetsen op zeer hoog niveau, aldus de organisatie. Het evenement wordt gesponsord door het ministerie van Onderwijs, Wageningen University en het Centraal Instituut voor Toetsontwikkeling (Cito).

  Medaille
  Het Nederlandse team was dit jaar bijzonder sterk. ,,Christine heeft een bijzondere prestatie verricht. De vorige gouden medaille is voor Nederland heel lang geleden, in 1993,'' aldus Ange Taminiau, leider van het Nederlandse team. In het wereldwijde klassement behaalde zij de dertiende plaats.

  Nederland doet sinds 1991 mee aan de Biologie Olympiade.