Volledig scherm
© anp

RKC daagt KNVB voor rechter voor indeling beloftenteam

RKC Waalwijk heeft bij de rechtbank in Utrecht een kort geding aangespannen tegen de KNVB. Daarin eist de Waalwijkse club dat het beloftenteam, Jong RKC Waalwijk, in de sterkere poule A wordt ondergebracht en niet in poule B zoals nu het geval is. 

Het beloftenteam van RKC eindigde vorig seizoen op de tweede plaats in poule B en zou promotiewedstrijden moeten spelen tegen de nummer zeven van poule A, Heracles. Daar ging echter een streep door omdat de Almelose club zich terugtrok voor deelname aan de beloftencompetitie. RKC kreeg van de KNVB de mededeling dat het daardoor automatisch gepromoveerd was naar de A-poule.

Heracles had zich teruggetrokken omdat de beloftencompetitie bepalend zou zijn voor de indeling van de zogenaamde 'Jong-teams' aan het einde van het seizoen 2017-2018. Omdat er geen overeenstemming werd bereikt met het amateurvoetbal zijn die plannen in de ijskast gezet. Heracles meldde zich alsnog aan voor de beloftencompetitie en kreeg een plek in poule A. RKC zag zich, zonder dat de KNVB overleg had gepleegd, in de B-poule geplaatst.

De afgelopen weken slaagde RKC er niet in met de KNVB overeenstemming te bereiken over een andere indeling. De club spant nu een kort geding aan waarin het zijn plek opeist. De tijdsdruk is groot. Op 21 augustus trappen de beloften af voor hun seizoen.