Archieffoto.
Volledig scherm
Archieffoto. © stock.xchng

Aanstaand bruidspaar uit Den Bosch ontvangt fairtrade-trouwringen van minister Ploumen

DEN BOSCH - Het aanstaande bruidspaar Daniella en Michael uit Den Bosch heeft dinsdag uit handen van minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking een paar 'eerlijke trouwringen' ontvangen tijdens de Nationale Ronde Tafel over Goud.

Het Bossche paar won de set ringen door een verhaal over hun bijzondere aanzoek in te sturen naar de Stichting Max Havelaar, die een wedstrijd had georganiseerd. In totaal stuurden 28 stellen hun liefdesverhaal in.

Hiermee zetten juweliers, investeerders, NGO's en de overheid de eerste stap richting afspraken over het gebruik van eerlijk goud. Er vinden volgens Ploumen nog altijd veel misstanden plaats bij het delven van goud in onder andere Congo, Ghana en Colombia.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.