Volledig scherm
Het beschoten huis aan de Stapelen in Den Bosch. © ADR

Advocaat bewoner beschoten huis in Den Bosch: Onduidelijk wie heeft geschoten

DEN BOSCH - ,,Mijn cliënt zegt geen idee te hebben uit welke hoek de kogels zijn gekomen”, aldus advocaat Marcel Heuvelmans. Hij staat de 33-jarige Faysal L. uit Den Bosch juridisch terzijde. Het huis van L. werd zondagnacht beschoten met een automatisch vuurwapen. 

Het raam bij de woning was beveiligd met een rolluik, daarin zaten maandagochtend twaalf kogelgaten. Het gezin dat er woont, was thuis maar niemand raakte gewond. Volgens L. beleefde zijn gezin ‘angstige momenten’. Verder wil de Bosschenaar niets zeggen.

De politie heeft de beschieting in onderzoek en houdt er rekening mee dat de aanleiding van het incident in het criminele circuit gezocht moet worden. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

Inval

In het huis is onlangs een inval gedaan door de FIOD en gespecialiseerde zoekteams. Het ging om een onderzoek naar witwassen van geld. Ook op camping Maaszicht in Kerkdriel werd destijds een inval gehouden. In totaal werden toen twee mannen (33 en 70 jaar) en twee vrouwen (32 en 54 jaar) aangehouden. 

Volledig scherm
Het raam was afgesloten met een rolluik. Dat is doorzeefd met kogels. © ADR
  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.