Volledig scherm
© Irene Wouters

AgriFood Capital wil 800 mensen aan werk helpen met omscholingsplan voor Noordoost-Brabant

DEN BOSCH - AgrifoodCapital komt met een gesubsidieerd werk-naar-werk-plan voor Noordoost-Brabant. Het doel is om voor mei 2018 minstens 800 werklozen en werknemers die met ontslag worden bedreigd, te laten instromen in kansrijke beroepen in de regio.

Volgens AgrifoodCapital groeit de arbeidsmarkt in de regio, maar niet in alles sectoren. Om de overstap van een sector met weinig werk naar een met banen mogelijk te maken, heeft het samenwerkingsverband van ondernemers, overheid en onderwijsinstellingen vrijdag het Sectorplan Noordoost-Brabant gelanceerd.

Voor de uitvoering van Sectorplan Noordoost-Brabant is 3,3 miljoen euro beschikbaar. Het rijk subsidieert hiervan bijna 1,7 miljoen euro, het overige deel is afkomstig van sociale partners en gemeenten.

De subsidieregeling loopt tot en met april 2018.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.