Bisschop Antoon Hurkmans
Volledig scherm
Bisschop Antoon Hurkmans

Antoon Hurkmans gaat verder als 'stadsmonnik' in Rome

DEN BOSCH - Antoon Hurkmans, de afgetreden bisschop van Den Bosch, gaat op z’n 72ste leven als een ‘stadsmonnik’ in Rome.

Zo typeerde hij dat zondagochtend vlak voor zijn inauguratie als rector van de Friezenkerk, de enige Nederlandse kerk in Rome. ‘Dicht bij Petrus’, in de beleving van Hurkmans. „Ik moet er niet veel gaan werken of doen, maar alleen door er te zijn kan ik veel betekenen.”

Hurkmans vertelde op tv in een Geloofsgesprek voor de KRO-NCRV dat het goed is om afstand te nemen van het bisdom waarmee hij bijna achttien jaar ‘getrouwd’ was. Dat gold niet alleen voor zijn opvolger, Gerard de Korte, maar ook voor zichzelf.

Hurkmans had gedacht zijn oude dag te gaan slijten in zijn geboortedorp Someren, maar toen een ‘nieuwe roeping’ langskwam, aarzelde hij niet. Vanaf zijn jonge priesterjaren had hij gehoopt ooit eens naar het buitenland te vertrekken. „Het is er nooit van gekomen. Maar nu ga ik dat inhalen.”

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.