Volledig scherm
De DMT-loods aan de Bossche Copernicuslaan wordt afgesloten met extra hekken. © Marc Brink/BD

Asbestwerkzaamheden aan de Copernicuslaan in Den Bosch

DEN BOSCH - De DMT-loods aan de Bossche Copernicuslaan 80A, die plaats moet maken voor de herstructurering van de wijk Boschveld, is sinds donderdag voorzien van extra hekken. De afsluiting is onderdeel van werkzaamheden die horen bij het verwijderen van asbest.

Helmus Boons van het Groene Hart Brabant zegt een jaar bezig te zijn om om asbesthoudende dakplaten op de loods te laten saneren.Boons heeft aangedrongen op maatregelen nadat het pand leeg kwam toen kunstenaars uit het gebouw vertrokken. „De gemeente heeft dit serieus opgepakt”, aldus Boons over het pand waar tot voor kort kunstenaars ateliers hadden ingericht. Jarenlang was er een elektronicabedrijf gevestigd.

Harm van Bragt begeleidt het project namens Van Kaathoven grond- en sloopwerken. Hij bevestigt dat het volledige dak van de loods bestaat uit platen waarin asbest is verwerkt. Volgens hem wordt vanwege de kans op brandstichting in het lege pand zo snel mogelijk begonnen met het strippen van de loods. Aansluitend worden de dakplaten verwijderd en afgevoerd. Volgens hem is in de grond een lichte asbestverontreiniging aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.