Volledig scherm
SJV Wandel3daagse: Na drie dagen lopen is eindelijk de beloning binnen: een echte medaille. © Sophie Fleur Verbiesen

Avonddriedaagse Rosmalen: 'Zijn we nog steeds in Nederland?'

ROSMALEN - De bospaden op en de lanen in. Over de stoep en soms door het gras. De Wandel3daagse in Rosmalen had dit jaar een ongekend aantal deelnemers: 3250 wandelaar(tje)s startten, maar liefst ruim 700 meer dan vorig jaar.


De SJV Wandel3daagse is een jaarlijks terugkerend evenement voor kinderen en hun ouders of grootouders. Veel kinderen schrijven zich in via hun basisschool. Dan kunnen ze met klasgenootjes lopen - of rennen - en is het hoogtepunt ook wie welk snoep in de rugzak heeft. Zakken met winegums, spekjes en biscuitjes worden doorgegeven, of in de handen van moeders geduwd die het eigenlijk ook wel lekker vinden. 

Voor kinderen die voor het eerst meedoen, is het een wonderlijke tocht. Op het moment dat de vertrouwde straten uit het oog verloren zijn, gaat er ineens een wereld voor hen open. ,,Zijn we nog steeds in Nederland, mama?", vraagt de zevenjarige Anna die voor het eerst in de Groote Wielen loopt bijvoorbeeld.
En dan is het eindelijk de derde dag en mogen ze hun beloning ophalen: een echte medaille. Nog even feestvieren op De Driesprong en dan snel naar bed. En de ouders? Die gaan vaak mee.

Volledig scherm
Tijdens de Wandel3daagse worden de kinderen ook aangemoedigd door bewoners van de Annenborch. © Sophie Fleur Verbiesen
  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.