Basisschool Noorderlicht.
Volledig scherm
Basisschool Noorderlicht.

Basisschool Noorderlicht in Den Bosch verhuisd naar Kindercampus Noord

DEN BOSCH – Basisschool Noorderlicht is dinsdag verhuisd naar Kindercampus Noord aan de Eerste Rompert in Den Bosch. In het gebouw zitten ook kinderopvang NulVier en tafeltennisvereniging Never Dispair.

Het nieuwe gebouw biedt de mogelijkheid om klassen op de traditionele manier in te delen, maar ook om verschillende leerjaren bij elkaar te zetten. Op die manier kunnen kinderen die vooruit lopen of juist achterlopen extra begeleid worden.

De lokalen zijn ingericht aan de hand van natuurthema’s. ,,Aan de begrippen bos, duin, rots en oceaan zijn dieren verbonden. Elk lokaal heeft een eigen dier, in combinatie met een nummer”, zegt Frauke Donners.

Donderdag 17 november kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. De deuren zijn dan van 19.00 tot 20.30 uur geopend.

  1. Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    Rechtszaak: achter het stuur na vier whiskey-cola en twee bier

    DEN BOSCH - Wie is betrapt bij rijden onder invloed, denkt al snel dat er een goede reden was om achter het stuur te zitten met een te grote slok op. Rechters laten al snel niks over van de smoesjes. Flink doorvragen is vaak genoeg om iemand door de mand te laten vallen. ,,Ik wilde graag naar huis, naar mijn kinderen'', is een aparte verklaring waarmee een 23-jarige Bossche vrouw donderdag op de proppen kwam tijdens een rechtszitting.
  2. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.