Volledig scherm
Basisschool Noorderlicht.

Basisschool Noorderlicht in Den Bosch verhuisd naar Kindercampus Noord

DEN BOSCH – Basisschool Noorderlicht is dinsdag verhuisd naar Kindercampus Noord aan de Eerste Rompert in Den Bosch. In het gebouw zitten ook kinderopvang NulVier en tafeltennisvereniging Never Dispair.

Het nieuwe gebouw biedt de mogelijkheid om klassen op de traditionele manier in te delen, maar ook om verschillende leerjaren bij elkaar te zetten. Op die manier kunnen kinderen die vooruit lopen of juist achterlopen extra begeleid worden.

De lokalen zijn ingericht aan de hand van natuurthema’s. ,,Aan de begrippen bos, duin, rots en oceaan zijn dieren verbonden. Elk lokaal heeft een eigen dier, in combinatie met een nummer”, zegt Frauke Donners.

Donderdag 17 november kunnen belangstellenden een kijkje nemen in het nieuwe gebouw. De deuren zijn dan van 19.00 tot 20.30 uur geopend.

  1. Kabinet reageert op Q-koortsbijlage: 'De impact is enorm'

    Kabinet reageert op Q-koorts­bij­la­ge: 'De impact is enorm'

    DEN HAAG - Het kabinet heeft een reactie gegeven over de Q-koortsbijlage van het Brabants Dagblad. In de bijlage vertellen twintig nabestaanden het verhaal van overleden Q-koortsslachtoffers. Het kabinet stelt vast dat de impact van Q-koorts enorm was. ,,Dat betreuren we zeer." Ook wordt beloofd dat er voor de zomer een kabinetsreactie komt op de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman. Die zei onder meer dat een concreet gebaar richting slachtoffers nodig is, als blijk van erkenning. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.