Volledig scherm
© Kees Martens

Benefietconcert Missie X-Mas voor kinderen in armoede in Den Bosch

DEN BOSCH - Het derde benefietconcert Missie X-Mas staat dit jaar in het teken van de ongeveer 3.500 kinderen in de gemeente Den Bosch die onder de armoedegrens leven.

Een deel van de opbrengst van het concert op zondag 11 december, een samenwerking tussen Muzerije en de stichting Voor Elkaar Aan De Slag (Veads), gaat naar de de Stichting Leergeld ‘s-Hertogenbosch. Die stichting zorgt er onder meer voor dat kinderen opgroeiend in armoede mee kunnen doen aan activiteiten binnen en buiten school.

Stichting Veads zet zich al een aantal jaren, in de weken rond Kerstmis, in voor de minderbedeelde mensen met een kleine beurs, maar die te rijk zijn voor de voedselbank. Ook dit jaar wordt het concert weer georganiseerd door initiatiefnemer Jan Willem van den Akker, die ook zingt tijdens het concert en bestuurslid is van Veads. Eerder was al bekend dat Alides Hidding van The Time Bandits dit jaar één van de solisten is. Verder staan op het programma onder anderen Laura van den Elzen, Linda Pelders, Nicole de Koning en Ben Spierings.

Het concert in de Muzerije begint om 14.00 uur. Kaarten zijn onder meer te koop bij de Muzerije, Theater aan de Parade en Perron 3.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.