Het centrum van Rosmalen lijkt uiteindelijk opgeknapt te gaan worden.
Volledig scherm
Het centrum van Rosmalen lijkt uiteindelijk opgeknapt te gaan worden.

Betaald parkeren in centrum Rosmalen

ROSMALEN - In het centrum van Rosmalen wordt betaald parkeren ingevoerd als het aan het Bossche college van B. en W. ligt. Volgens het college is dit nodig om het nieuwe centrumplan financieel rond te krijgen.

Het college heeft het over een aanvangstarief van een euro per uur.

Het college wil in totaal negen miljoen euro steken in het vernieuwde en veel kleinere centrumplan. Zeven miljoen voor de aankoop van grond voor parkeren op maaiveld en twee miljoen voor de inrichting van de openbare ruimte.

Wethouder Geert Snijders van Rosmalens Belang maakte dit woensdag bekend in het stadhuis. ,,Wij hopen dat we in 2014 eindelijk een bouwvergunning kunnen afgeven voor het centrumplan van Rosmalen", zei Snijders.

Investeerder Foruminvest wil in het Rosmalense centrum 33 woningen en 7500 vierkante meter aan winkelruimtes realiseren. Het oude plan ging nog uit van 73 woningen en 10.750 vierkante meter aan winkelruimte.

De gemeenteraad beslist hier pas in december over.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.