Het monumentale pand van de bibliotheek aan de Hinthamerstraat.
Volledig scherm
Het monumentale pand van de bibliotheek aan de Hinthamerstraat. © Robèrt van Lith/BD

Bieb Den Bosch is bezorgd over toekomst

DEN BOSCH - De Bibliotheek ’s-Hertogenbosch is bezorgd over de toekomst.

De raad van toezicht en de directie hebben alle fracties van de gemeenteraad uitgenodigd voor een gesprek over de bibliotheek. ‘Wij maken ons grote zorgen over de voortgang van de besluitvorming en over het feit dat de discussie over de toekomst van de bibliotheek zich uitsluitend lijkt te focussen op de vraag of er wel of geen Agora moet komen op het GZG-terrein’, schrijft het bestuur van de bibliotheek in de brief.

Aanleiding voor deze uitnodiging is het recente besluit van de raad om het niet meer als vaststaand feit te beschouwen dat de bibliotheek naar het GZG-terrein verhuist.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.