Barbara Geurtsen praat omwonenden bij over de plannen van Bij Katrien met het Koningstheater
Volledig scherm
Barbara Geurtsen praat omwonenden bij over de plannen van Bij Katrien met het Koningstheater © Pim Dekkers

Bij Katrien met enthousiasme ontvangen in Den Bosch

DEN BOSCH - Burgerinitiatief Bij Katrien is woensdagavond met enthousiasme ontvangen in het oude Koningstheater in Den Bosch.

Zo'n vijftig belangstellenden kwamen af op een informatie-bijeenkomt waarin de initiatiefnemers buurtbewoners wilde bijpraten over de plannen. Het gros toonde zich gelijk bereid om vanaf dit najaar mee te doen met het initiatief dat erop gericht is om mensen van allerlei pluimage met elkaar te verbinden in de Bossche binnenstad. Voorstellen over het geven van zangles of theaterworkshops werden al snel geopperd in de voormalige theaterzaal. Een applaus volgde toen Barbara Geurtsen, een van de initiatiefnemers, de zaal vroeg of ze 'ook zo'n zin hadden om mee te doen'. Enkele omwonenden maakten hun zorgen kenbaar over mogelijke overlast.

De afgelopen twee jaar draaide Bij Katrien al een beperkt programma in het Mariapaviljoen. Dit najaar verhuist Bij Katrien naar het voormalige Koningstheater. De verwachte openingsdatum ligt ergens in oktober.

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.