Volledig scherm
© Thinkstock

Bionisch onderwijs aan HAS in Den Bosch

DEN BOSCH - Studenten met een voorliefde voor natuur én techniek kunnen hun hart ophalen aan de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch. Daar staat sinds dit schooljaar 2015/2016 het vak 'biomimicry', ofwel bionica op het lesrooster.

Bionica is een 'praktische innovatiemethode die biologische oplossingen gebruikt als een bron van onconventionele ideeën voor duurzame (doorbraak)innovaties', aldus de HAS. Biomimicry is een gedeeld lectoraat van HAS Hogeschool, Hogeschool Van Hall Larenstein, Stoas Hogeschool en Hogeschool Inholland.

Het vak biomimicry richt zich op verbinding tussen hogescholen, universiteiten en het bedrijfsleven. "Ook stimuleert het lectoraat de uitwisseling en samenwerking tussen de groene sector en domeinen als design, technologie, social sciences en biobased economy."

De lector die op de HAS leiding dit nieuwe vak aanstuurt is Ylva Poelman. Zij is natuur- en sterrenkundige en gespecialiseerd in de gebieden bionica, innovatie en people management. Ze is initiator van het Bionica Innovatie en Expertise Centrum.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.