Volledig scherm
Verwaarlozing en vernieling rond de Bernadettekerk in Maliskamp. © Tilly van Uffelen

Bossche kerkorgelbouwer Pels en Van Leeuwen is failliet

DEN BOSCH - Het 114 jaar oude kerkorgelbouwbedrijf Pels en Van Leeuwen uit Den Bosch is failliet. Eigenaar Peter van Rumpt heeft het faillissement zelf aangevraagd.

Volgens curator Bas Jacobs zou Van Rumpt zelf kandidaat zijn om een doorstart te maken. „Dat hangt af van de omvang van het bedrijf bij een doorstart en geld”, aldus Jacobs. Het orgelbedrijf heeft veertien mensen in dienst, acht fte's. Die mensen krijgen volgens Jacobs op korte termijn ontslag.

Bernadettekerk
Wat het faillissement betekent voor de plannen die het bedrijf heeft voor de Bernadettekerk in Maliskamp is nog onbekend. De curator kent deze plannen niet. Er was een akkoord met het bisdom dat het bedrijf in de leegstaande kerk zou trekken en de zoon van Van Rumpt de pastorie zou gaan bewonen.

  1. Kabinet reageert op Q-koortsbijlage: 'De impact is enorm'

    Kabinet reageert op Q-koorts­bij­la­ge: 'De impact is enorm'

    DEN HAAG - Het kabinet heeft een reactie gegeven over de Q-koortsbijlage van het Brabants Dagblad. In de bijlage vertellen twintig nabestaanden het verhaal van overleden Q-koortsslachtoffers. Het kabinet stelt vast dat de impact van Q-koorts enorm was. ,,Dat betreuren we zeer." Ook wordt beloofd dat er voor de zomer een kabinetsreactie komt op de aanbevelingen van de Nationale Ombudsman. Die zei onder meer dat een concreet gebaar richting slachtoffers nodig is, als blijk van erkenning. 

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.