Volledig scherm
© Google Street View

Bossche raad wil wethouder kans geven bij gesprek met Azijnfabriek

DEN BOSCH - De meerderheid van de gemeenteraad van Den Bosch wil cultuurwethouder Huib van Olden de kans geven om de problemen met de Azijnfabriek op te lossen. En had er gisteravond geen enkele behoefte aan om in het kielzog van Judith Hendrickx van de Bossche Groenen de wethouder nu al de maat te nemen over zijn optreden tijdens de laatste maanden. Hendrickx wilde Van Olden verantwoording af laten leggen, maar zo ver kwam het na veel vijven en zessen en veel herhalingen dus niet.

De gemeente heeft de ruimte van de Azijnfabriek in de oude Jacobskerk in de Bossche binnenstad nodig voor de vorming van een nieuw erfgoedcentrum. Na veel gekrakeel over en weer, waarbij de gemeente wil dat de kamermuziekconcerten naar de Toonzaal gaan en de Azijnfabriek dat niet wil, kwam het geschil een maand geleden voor de rechter. Die deed geen uitspraak, maar gaf beide partijen een maand de tijd met elkaar aan tafel te gaan.
Van Olden had al eerder aangegeven de rechtszaak te willen stoppen. Dan zou de Azijnfabriek tot 2020 (einde huurcontract) kunnen blijven zitten, maar kan er voor die tijd naar een oplossing gezocht worden. Donderdag is het eerste gesprek.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.