Marije Buursink, directeur BrabantWonen ‘s-Hertogenbosch.
Volledig scherm
Marije Buursink, directeur BrabantWonen ‘s-Hertogenbosch. © Chris Korsten

Buursink weg als directeur BrabantWonen Den Bosch

DEN BOSCH - Marije Buursink vertrekt in de loop van het najaar als vestigingsdirecteur van BrabantWonen in Den Bosch. Buursink vervulde die functie sinds eind 2013, nadat ze in juli 2011 in dienst kwam.

Haar vertrek is een gevolg van een nieuwe reorganisatie die BrabantWonen doorvoert. Een van de veranderingen is het in de loop van dit jaar terugbrengen van de directie naar twee leden: een directeur klant en samenleving (Henk Roozendaal) en een directeur vastgoed en bedrijfsvoering (Stefan Kunkels).

Door de reorganisatie krimpt de BrabantWonen-organisatie tot 2019 nog met 20 mensen tot 190 fte. Gedwongen ontslagen worden voorkomen

De reorganisatie en bezuinigingen moeten er ook voor zorgen dat BrabantWonen meer geld heeft om te investeren in woningbouw. De corporatie wil op termijn jaarlijks 30 miljoen euro investeren in nieuwbouw, renovatie en duurzaamheid.

  1. Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Bankje voor winkel mag voortaan, maar 'uitstraling van de stad' staat voorop

    Gefrustreerd pleitte Peggy van der Heijden, mede-eigenaresse van kledingzaak Jutt in de Kolperstraat, dik een jaar geleden voor iets mogelijkheden om spullen uit te stallen voor haar winkeltje. De regels voor uitstallingen op straat worden nu iets versoepeld, maar het kersttafreeltje waarvoor ze toen op haar kop kreeg, mag voorlopig alsnog niet. Want Van der Heijden had op dat bankje een reetje en een sleetje gezet. 

Den Bosch e.o.