Volledig scherm
The Grass Company aan het Emmaplein moet een half jaar dicht blijven/ © Domien van der Meijden

Coffeeshop Grass Company Den Bosch vindt 6 maanden sluiting te zware straf

DEN BOSCH - The Grass Company aan het Emmaplein in Den Bosch vindt dat ze te zwaar wordt gestraft met zes maanden sluiting van de coffeeshop nadat begin juli 7,5 kilo wiet werd aangetroffen in de zaak. Deze week maakte Pistache BV, eigenaar van The Grass Company, haar bezwaar bekend bij de commissie van advies voor bezwaarschriften in het bestuurscentrum in Den Bosch. 

Volgens The Grass Company zijn er met de B-5 gemeenten afspraken gemaakt over de hoeveelheid handelsvoorraad coffeeshops in huis mogen hebben voor de dagelijkse verkoop. Boven de vijf kilo ligt de straf op drie maanden sluiting en niet op zes maanden. Maar een jurist van de gemeente geeft aan dat Den Bosch nog beleidsregels uit 2008 hanteert die die langere sluiting wettigen. De adviescommissie komt over een paar weken met haar advies op de proppen.

Morgen meer in het Brabants Dagblad, stadseditie

  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.