Kirsti Pol en Michael Bol willen in het voormalig Huis van Bewaring een hotel beginnen
Volledig scherm
Kirsti Pol en Michael Bol willen in het voormalig Huis van Bewaring een hotel beginnen © Marc Bolsius

Conceptbouwers willen hotel in oud Huis van Bewaring Den Bosch

DEN BOSCH - Architect Michael Bol en cultureel ondernemer Kirsti Pol willen als De Conceptbouwers in het voormalig Paleis van Justitie en Huis van Bewaring een hotel beginnen.

Het plan is om in het voormalige Huis van Bewaring een tijdelijk hotel te starten. Van der Steen van het Mövenpick denkt mee over het hotelconcept. Bol: "Op deze manier willen we de piek van het Jeroen Bosch 500-jaar in 2016 opvangen."

Bij de gemeente zijn de plannen van De Conceptenbouwers wel bekend. "Maar ze zijn nog niet besproken met de rijksdienst", aldus een woordvoerder. Het pand is eigendom van de Rijksvastgoed- en Ontwikkelingsdienst. En die heeft de complexen te koop gezet.

Lees in het Brabants Dagblad van donderdag ook over de plannen van de Conceptbouwers met het Paleis van Justitie.

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.