Studio Roderick Vos.
Volledig scherm
Studio Roderick Vos. © Roderick Vos

Cor Unum en Roderick Vos willen samen naar Vughterstraat in Den Bosch

DEN BOSCH - Pottenbakkerij Cor Unum en meubelontwerpbureau Roderick Vos zijn door de gemeente uitverkoren om ingediende plannen uit te werken voor een gezamenlijke vestiging in het Pompen en Verlouwpand aan de Bossche Parklaan/Vughterstraat.

Het is een van de negentien initiatieven die de gemeente heeft ontvangen als invulling van zo’n 2000 vierkante meter.

Grote lijnen
Roderick Vos wil na vier jaar vertrekken uit een pand op het GZG-terrein. Het is de bedoeling dat Cor Unum verhuist vanuit de Gruijter Fabriek waar het sinds vier jaar is gevestigd. „We hebben de grote lijnen uitgezet en gaan de komende tijd met de gemeente praten over de nadere uitwerking. Net als de gemeente willen we bij dat proces ook nader contact met de omwonenden.” Dat zegt Charlotte Landsheer, directeur van Cor Unum. Vos zegt een 'spraakmakend concept' te willen ontwikkelen.

Cor Unum, nu nog gevestigd in de Gruyter Fabriek.
Volledig scherm
Cor Unum, nu nog gevestigd in de Gruyter Fabriek. © Marc Brink/BD
  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.