Studio Roderick Vos.
Volledig scherm
Studio Roderick Vos. © Roderick Vos

Cor Unum en Roderick Vos willen samen naar Vughterstraat in Den Bosch

DEN BOSCH - Pottenbakkerij Cor Unum en meubelontwerpbureau Roderick Vos zijn door de gemeente uitverkoren om ingediende plannen uit te werken voor een gezamenlijke vestiging in het Pompen en Verlouwpand aan de Bossche Parklaan/Vughterstraat.

Het is een van de negentien initiatieven die de gemeente heeft ontvangen als invulling van zo’n 2000 vierkante meter.

Grote lijnen
Roderick Vos wil na vier jaar vertrekken uit een pand op het GZG-terrein. Het is de bedoeling dat Cor Unum verhuist vanuit de Gruijter Fabriek waar het sinds vier jaar is gevestigd. „We hebben de grote lijnen uitgezet en gaan de komende tijd met de gemeente praten over de nadere uitwerking. Net als de gemeente willen we bij dat proces ook nader contact met de omwonenden.” Dat zegt Charlotte Landsheer, directeur van Cor Unum. Vos zegt een 'spraakmakend concept' te willen ontwikkelen.

Cor Unum, nu nog gevestigd in de Gruyter Fabriek.
Volledig scherm
Cor Unum, nu nog gevestigd in de Gruyter Fabriek. © Marc Brink/BD
  1. 'Er is de laatste jaren veel opgeknapt in Den Bosch, alleen hier niet'

    'Er is de laatste jaren veel opgeknapt in Den Bosch, alleen hier niet'

    DEN BOSCH - Het winkelcentrum aan de Oude Vlijmenseweg schreeuwt om de komst van de nieuwe Lidl. Alleen dan kunnen andere, kleinere ondernemers overleven, menen zij. Volgens de ondernemers heeft de gemeente te lang niet omgekeken naar het winkelcentrum dat ingeklemd ligt tussen de stad en de Helftheuvel. ,,De afgelopen jaren zijn we voor dood aangezien", zegt Gerrad Tafhimi, eigenaar van multiculturele supermarkt Super Persis. 

Den Bosch e.o.