De binnentuin met de kapel van het Centrum voor Psychisch Herstel op Coudewater in Rosmalen.
Volledig scherm
De binnentuin met de kapel van het Centrum voor Psychisch Herstel op Coudewater in Rosmalen.

Den Bosch: asielzoekerscentrum naar Coudewater

DEN BOSCH - Het college van B en W in Den Bosch heeft landgoed Coudewater in Rosmalen aangewezen als locatie voor een semi-permanent asielzoekerscentrum.

Deze beslissing is woensdag genomen en aan het begin van de woensdagmiddag in een brief aan omwonenden, bewoners en gebruikers van Coudewater bekend gemaakt.

Op het landgoed moet voor de komende 10 tot 15 jaar een azc voor 600 tot 800 asielzoekers komen. In de brief legt wethouder Eric Logister uit dat de komende maanden het Centraal Orgaan opvang asielzoekers en GGZ Oost Brabant, eigenaar van landgoed Coudewater, met elkaar in gesprek gaan over het azc.

Voor de omwonenden en de bewoners en gebruikers van Coudewater komt er een op te richten bewonersoverleg. Logister benadrukt in de informatiebrief dat de tijdelijke opvang in het nabijgelegen Autotron weg is als het azc op Coudewater er is.

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in Brabant op bd.nl/vluchtelingen.

  1. Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    DEN BOSCH - De korte 'wilde' expositie woensdagochtend bij de ramen van het Bossche Noordbrabants Museum is kunstenaar Ralph Posset zo goed bevallen dat hij daar binnenkort weer op de stoep staat om een expositie te houden. ,,En dan wat langer. Ik heb het museum met een mailtje bedankt voor het feit dat ze de beelden niet hebben weggehaald'', aldus Posset over de tien Mariabeelden die hij plaatste. Op de beeldjes zaten buisjes bloed van de kunstenaar zelf. 

Den Bosch e.o.