De aanleg van het Máximakanaal.
Volledig scherm
De aanleg van het Máximakanaal. © Frans van Mensfoort

Den Bosch koopt grond BCC aan voor Kanaalpark

ROSMALEN - De gemeente Den Bosch kan het Kanaalpark aan het Máximakanaal afmaken nu het laatste stuk grond van BCC (voorheen Harense Smid) aan de Graafsebaan in Rosmalen kan worden aangekocht. Voor de aankoop, verbouwing en sloop wordt aan de eigenaren van het pand ruim 365.000 euro betaald.

Omdat er tot voor kort nog geen overeenstemming was met de eigenaar, is bij de aanleg van het kanaal een noodverbinding gemaakt om de Aa aan te kunnen leggen. Het Waterschap Aa en Maas had voor deze verbinding tot 2016 ontheffing voor verleend. Door de overeenkomst kan nu het Kanaalpark afgemaakt worden.

  1. Beiaardweek in Den Bosch met optreden van beiaardier van de Dom in Utrecht

    Beiaardweek in Den Bosch met optreden van beiaardier van de Dom in Utrecht

    DEN BOSCH - Op de eerste verdieping van de toren van de Sint-Jan zonder lawaai van buiten luisteren naar het concert Carillon & Electronics uitgevoerd door Malgosia Fiebig, beiaardier van de Dom in Utrecht . Dat is op 11 juni een van de onderdelen van de Bossche Beiaardweek waarmee de Bossche Beiaard Stichting het 25 jarig bestaan viert. ,,Succesnummers uit de afgelopen kwart eeuw komen terug'', aldus een woordvoerder van de stichting.

Den Bosch e.o.