Vliegtuigbom gevonden bij Lariksplein Den Bosch.
Volledig scherm
Vliegtuigbom gevonden bij Lariksplein Den Bosch. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

Den Bosch laat bodem Lariksplein grondig onderzoeken op explosieven

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch laat een gespecialiseerd bedrijf volgende week drie dagen de grond op het Lariksplein onderzoeken op explosieven.

Op maandag 7 november kwam bij werkzaamheden op het plein een vliegtuigbom aan de oppervlakte. Het plein en de directe omgeving ging vier uur op slot. De bom werd afgevoerd en een dag later tot ontploffing gebracht in Oirschot.


Uitsluiten
Afgelopen dinsdag is al onderzoek gedaan, waarbij verschillende voorwerpen zijn gevonden. Die kunnen variëren van blik tot beton. Het onderzoek moet uitsluiten dat er nog explosieven liggen.

  1. Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    DEN BOSCH - De korte 'wilde' expositie woensdagochtend bij de ramen van het Bossche Noordbrabants Museum is kunstenaar Ralph Posset zo goed bevallen dat hij daar binnenkort weer op de stoep staat om een expositie te houden. ,,En dan wat langer. Ik heb het museum met een mailtje bedankt voor het feit dat ze de beelden niet hebben weggehaald'', aldus Posset over de tien Mariabeelden die hij plaatste. Op de beeldjes zaten buisjes bloed van de kunstenaar zelf. 

Den Bosch e.o.