De vier lijsttrekkers die deelnamen aan het debat over een nieuw theater in Den Bosch.
Volledig scherm
De vier lijsttrekkers die deelnamen aan het debat over een nieuw theater in Den Bosch. © Robèrt van Lith/BD

Den Bosch 'onbetrouwbaar' over nieuw theater

DEN BOSCH - Coalitiepartijen zijn 'onbetrouwbaar' als het gaat om de nieuwbouwplannen voor een nieuw theater aan de Parade in Den Bosch. Die ferme uitspraak deed lijsttrekker Ufuk Kahya van GroenLinks maandagavond tijdens het BD Verkiezingsdebat in de Verkadefabriek.

Kahya doelde op de VVD en CDA die hun eerdere steun voor een nieuw theater richting de verkiezingen intrekken. Beide partijen gingen eerder akkoord met het compromisvoorstel om een nieuw theater aand de Parade te bouwen. Dat deden ook GroenLinks (toen nog coalitie), Rosmalens Belang en de PvdA.

Alleen de laatste partij is nog altijd groot voorstander van een nieuw, moderner en veel groter theater op de plek van het huidige. PvdA-lijsttrekker Jeroen Weyers vindt het ook onbegrijpelijk dat collega-partijen zich nu terugtrekken, terwijl architecten al aan het tekenen zijn. ,,Je moet geen ontwerpen verscheuren als je ze nog niet eens gezien hebt", aldus Weyers.

Een uitgebreid verslag van het BD Verkiezingsdebat volgt in het Brabants Dagblad van dinsdag 18 november 2014.

Lees meer over de verkiezingen in Den Bosch op bd.nl/GR2014

  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.