De binnentuin met de kapel van het Centrum voor Psychisch Herstel op Coudewater in Rosmalen.
Volledig scherm
De binnentuin met de kapel van het Centrum voor Psychisch Herstel op Coudewater in Rosmalen.

Den Bosch zoekt plek voor groot asielzoekerscentrum

DEN BOSCH - Den Bosch is op zoek naar een locatie voor een groot asielzoekerscentrum (azc).

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Den Bosch verzocht om 600 tot 800 asielzoekers op te vangen.
De meest kansrijke locaties zijn Coudewater aan de Berlicumseweg in Rosmalen en bedrijvenpark Groote Vliet Noord in de Groote Wielen. Zo blijkt uit vertrouwelijke ambtelijke informatie, waar het Brabants Dagblad de hand op wist te leggen. Bij Coudewater gaat het om het gebouw Milla en het huidige kantoor van de GGZ. De lap grond op Groote Vliet Noord (in omgeving Gamma) is in bezit van de gemeente.

Meer nieuws over de mogelijke komst van een asielzoekerscentrum in Den Bosch volgt in het Brabants Dagblad van dinsdag 30 december 2014.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.