Volledig scherm
Burgemeester Ton Rombouts © Marc Bolsius

'Er is een slagveld aangericht', Rombouts biedt excuses aan na lek

DEN BOSCH - De lekken rondom de burgemeestersbenoeming hebben 'een slagveld aangericht'. Met die woorden eindigde burgemeester Ton Rombouts de laatste raadsvergadering voor de vakantie.

Rombouts gaf aan dat hij woensdag 'iedereen heeft gebeld' om zijn excuses over te brengen na het lezen van het artikel in het Brabants Dagblad. Dat deed hij ondanks dat de lekken 'niet zijn verantwoordelijkheid' waren. ,,Sorry,  sorry, sorry", zo heeft Rombouts de betrokkenen medegedeeld.

ZIE OOK: Van het stoppen van Rombouts tot de filmische climax: dit gebeurde er rondom het burgemeesterschap

Om zich heen kijken

Rombouts sprak daarop de raadsleden toe, vlak voor het zomerreces. ,,We hebben hier een mooie cultuur in dit huis, waarin we niet op de man spelen. Maar deze lekken beschadigen mensen en het vertrouwen dat we hebben in elkaar. Iedereen gaat nu bij vergaderingen om zich heen kijken: 'met wie spreek ik vandaag'," aldus de binnenkort vertrekkende burgervader. ,,Maar dat geldt ook voor mensen buiten dit huis, zoals in vergaderingen met andere gemeenten. Er is een slagveld aangericht."

ZIE OOK: Van Toorenburg hoefde niet eens op gesprek te komen, Van de Mortel te licht

Dinsdagmorgen stond in het Brabants Dagblad een uitgebreide reconstructie over de burgemeestersbenoeming, iets wat normaal onder strikte vertrouwelijkheid gebeurt. Daaruit kwam naar voren dat Jan Hamming op het laatste moment koos voor het burgemeesterschap van Zaanstad. Den Bosch koos daarop voor Jack Mikkers. 

Rombouts wenste iedereen desondanks een fijne vakantie. 

  1. Gezin uit Den Bosch laat caravan achter en vlucht van Franse camping: 'Het vuur werd intenser'

    Gezin uit Den Bosch laat caravan achter en vlucht van Franse camping: 'Het vuur werd intenser'

    DEN BOSCH – Blusvliegtuigen vliegen af en aan. Gitzwarte rookwolken trekken over de campings. Veel huizen rondom de heuvels van Ramatuelle in Frankrijk worden sinds maandag bedreigd door een flinke vlammenzee. Claudia Vesters uit Den Bosch verblijft op een camping in Ramatuelle en nam gisteren het heft in eigen handen. ,,We lieten onze caravan staan en zijn weggereden. We wilden geen enkel risico nemen.”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.