Volledig scherm
Floris Dix (links) en Maarten van Ingen, de curatoren van vastgoedhandelaar Geoffrey Groenewoud. Op de achtergrond een van de voormalige panden van Groenewoud. Hier is nu Coffeelab gevestigd. © copyright Marc Bolsius

Failliete vastgoedman Geoffrey Groenewoud leeft van giften

VUGHT/DEN BOSCH - De gewezen vastgoedmiljonair Geoffrey Groenewoud uit Vught zit op zwart zaad. Hij is aangewezen op giften van familie.

Geoffrey Groenewoud raakte zijn vakantievilla in het Spaanse Marbella kwijt. En ook de houten speedboot, Jeep Cherokee en motor Suzuki Intruder van de Vughtse vastgoedman werden de afgelopen maanden verkocht. Dat staat in het onlangs gepubliceerde vierde openbaar verslag van de curatoren Maarten van Ingen en Floris Dix. 

Geoffrey Groenewoud werd eind 2015 persoonlijk failliet verklaard nadat eerder al acht BV’s van hem failliet gingen. De Vughtenaar had voor bijna 70 miljoen euro aan schulden bij banken. In betere tijden was hij in het bezit van zeker driehonderd woningen en andere objecten, waarvan een groot deel bestond uit rijksmonumenten.

Hij leeft nu van giften, veelal in natura. 

In het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van zaterdag 20 mei volgt een interview met de curatoren van Geoffrey Groenewoud, Floris Dix en Maarten van Ingen. 

  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.