Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp van Theater aan de Parade van Ector Hoogstad Architecten. © Ector Hoogstad Architecten

Geen uitgesproken voorkeur nieuw theater Den Bosch

DEN BOSCH - De peiling op de site bd.nl/theater over de twee ontwerpen voor een nieuw Theater aan de Parade in Den Bosch geeft geen duidelijke voorkeur aan. Van de bijna 1600 stemmen tot nu toe spreekt 51 procent de voorkeur uit voor het ontwerp van UNStudio uit Amsterdam. Tegenhanger Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam komt op 49 procent van de stemmen.

In het Brabants Dagblad Nieuwscafé 073 op maandagavond 1 juni zijn de twee ontwerpen onderwerp van debat. Cultuurhistoricus Gerard Rooijakkers geeft een inleiding waarna de bezoekers met elkaar de degens kruisen. Niet alleen de ontwerpen zijn onderwerp van debat, maar ook de procedure waarbij de inwoners van Den Bosch uiteindelijk de beslissende stem over het nieuwe theater hebben.

In de stadseditie van het Brabants Dagblad van maandag 1 juni meer over het Nieuwscafé 073 en de theater-discussie

  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.
  2. Evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch verder met nieuwe opzet

    Evenement Bourgondisch 's-Her­to­gen­bosch verder met nieuwe opzet

    DEN BOSCH - De opzet van het culinaire evenement Bourgondisch 's-Hertogenbosch wijzigt flink. De organiserende stichting wil voorkomen dat de basis van het evenement, bezoekers (nader) kennis laten maken met culinaire gerechten, verwatert. ,,Vorig jaar dreigde de Parade wat later op de avond een drinkplein te zijn. Dat willen we niet. Want anders komt de kwaliteit van de basis onder druk te staan'', zegt Pieter Bak, voorzitter van de stichting Bourgondisch 's-Hertogenbosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.