Volledig scherm
© Irene Wouters

Gemeente Den Bosch wil meedoen met proef bijstand

DEN BOSCH – Den Bosch wil meedoen aan een experiment met bijstandsgerechtigden. De gemeente wil zich met de proef richten op hoger opgeleiden in de bijstand.

De bedoeling is om erachter te komen of begeleiding van mensen zonder werk effectiever kan. ,,Hoe kunnen we hoger opgeleiden meer ruimte geven om zelf weer werk te vinden dat aansluit op hun opleidingsniveau? En hoe kan de Weener XL hen daar het beste bij helpen?” Dat zijn de vragen die volgens wethouder Huib van Olden belangrijk zijn.

In totaal 25 gemeenten mogen een proef doen rondom mensen in de bijstand. Onder meer Tilburg, Utrecht, Groningen en Wageningen hebben zich al aangemeld.

Nadat de Tweede en Eerste Kamer ingestemd hebben, kan gestart worden met het experiment. De bedoeling is dat dit per 1 januari 2017 gebeurt.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.