Good News Centre Kenya steunt al dertig jaar onderwijs in sloppenwijk Nairobi.
Volledig scherm
Good News Centre Kenya steunt al dertig jaar onderwijs in sloppenwijk Nairobi. © Jeanne Martens

Good News Centre Kenya uit Den Bosch steunt al dertig jaar onderwijs in sloppenwijk Nairobi

DEN BOSCH - Stichting Good News Centre Kenya uit Den Bosch bestaat dertig jaar. De stichting zet zich in voor onderwijs aan kinderen in de sloppenwijk Kibagare in Nairobi.

In samenwerking met de Zusters van Assumptie werden er de basisschool St. Martins, met 700 leerlingen en de St. Martins Highschool, met 250 leerlingen, opgericht. Daarnaast wordt er sinds tien jaar voor honderd kinderen het schoolgeld betaald. De afgelopen drie decennia haalde de stichting twee miljoen euro op, vooral bijeengebracht door talloze sponsors en gulle gevers uit de regio Den Bosch.

​Voetbaltoernooi
Een voetbaltoernooi in Kenia, waar FC Den Bosch in 1986 aan deelnam, vormde de aanleiding om de stichting op te richten. ,,Bestuursleden en spelers van de club brachten met de Nederlandse ambassadeur toen een bezoek aan de sloppenwijk Kibagare. Het gezelschap werd getroffen door erbarmelijke woon- en leef omstandigheden van de bewoners”, laat Sjaak de Vries, voorzitter van Good News Centre Kenya weten. ,,Frans Suykerbuyk, het toenmalige bestuurslid van FC Den Bosch, heeft bij thuiskomst aan de wieg gestaan van de oprichting onze stichting “

Verbeteren
De stichting zet zich puur in voor verbetering van het onderwijs in Nairobi. ,,Het heeft dus geen nut om ons kleding of voedsel te sturen. Daar zijn andere instanties voor”, benadrukt De Vries. ,,95 procent van alle donaties komt ook daadwerkelijk terecht bij de studerende kinderen in Nairobi”, verzekert de voorzitter. Naast de steun van sponsors en gevers is ook het jaarlijkse benefietconcert een belangrijke bron van inkomsten voor Good News Centre Kenya. Op 23 januari geven musical ster Pia Douwes en het koor Muchoss een concert in het Theater aan de Parade in Den Bosch.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.