Sinds maandagmiddag 12.00 uur is het pand officieel afgesloten.
Volledig scherm
Sinds maandagmiddag 12.00 uur is het pand officieel afgesloten. © Tom van der Meer/BD

Grass Company Emmaplein Den Bosch moet half jaar dicht

DEN BOSCH - Coffeeshop The Grass Company aan het Emmaplein in Den Bosch moet zeker een half jaar dicht. Dat heeft burgemeester Rombouts maandag besloten. Begin deze maand werd bij een grote controle een veel te grote hoeveelheid softdrugs gevonden.

Er werd bij de controle 7612,29 gram wiet en hasj gevonden. Dat is veel meer dan de toegestane 500 gram. Er lagen 11.595 kant en klare joints, voor 4713 gram aan doosjes wiet en hasj en 60 hasjkoekjes in de coffeeshop. De drugs is in beslag genomen.

Na de inval op 4 juli werden ook de drie andere coffeeshops van The Grass Company in Den Bosch en Tilburg gesloten. Die mochten na een paar dagen weer open.

Volledig scherm
© Tom van der Meer/BD
  1. Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    Drones blijken tijdens Gamification ook mooi speelgoed voor docenten

    DEN BOSCH - "Wat een rotberoep hebben wij, de hele middag met drones moeten spelen", zegt Chaira Koerse-Van den Heuvel (42) sarcastisch. Met drie collega's die ook de master Leren en Innoveren volgen bouwen ze een drone van Lego. Het is onderdeel van een workshop tijdens de Gamification Conferentie. Honderd in het onderwijs werkzame belangstellenden volgden zaterdag de bijeenkomst op het Koning Willem 1 College in Den Bosch.

Den Bosch e.o.