Volledig scherm
© Thinkstock

Gratis parkeren bij Graafseweg en park in Den Bosch taboe

DEN BOSCH - Vrij parkeren in het gebied Graafseweg, Muntelbolwerk en Westenburgerweg (en de tussenliggende straten) in Den Bosch is er binnenkort niet meer bij. In februari 2017 kan er in een groot deel voortaan alleen nog maar geparkeerd worden met een vergunning of een bezoekerskaartje.

Op vier beperkte delen wordt een blauwe zone ingesteld, waarbij van maandag tot en met zondag van 9.00 tot 18.00 uur maximaal twee uur geparkeerd mag worden. De blauwe zones zijn te vinden aan de Graafseweg (ter hoogte van de Brede Bossche School en de ondernemers), een klein deel aan het Muntelbolwerk (in de nabijheid van het café) en twee kleine parkeerstroken aan de Westenburgerweg (direct om de hoek bij het café aan het Muntelbolwerk en aan het einde in de omgeving van de stadsspeeltuin).

Een vergunning gaat per auto 40,80 euro per jaar kosten, een bedrijfsvergunning 81,60 euro per jaar. Met een bezoekerskaartje kan één auto één dag parkeren. Een set van 24 kaartjes kost 3,05 euro.

  1. Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    Noordbrabants Museum over expositie Ralph Posset: 'We gunden hem zijn momentje'

    DEN BOSCH - De korte 'wilde' expositie woensdagochtend bij de ramen van het Bossche Noordbrabants Museum is kunstenaar Ralph Posset zo goed bevallen dat hij daar binnenkort weer op de stoep staat om een expositie te houden. ,,En dan wat langer. Ik heb het museum met een mailtje bedankt voor het feit dat ze de beelden niet hebben weggehaald'', aldus Posset over de tien Mariabeelden die hij plaatste. Op de beeldjes zaten buisjes bloed van de kunstenaar zelf. 

Den Bosch e.o.