Volledig scherm
© ANP

GroenLinks Den Bosch tegen kindermarketing ongezonde voeding

DEN BOSCH – GroenLinks in Den Bosch wil dat het college van B en W zich aansluit bij de Alliantie Stop Kindermarketing ongezonde voeding. Op de dag van de ongezonde voeding (dinsdag) heeft de fractie opnieuw enkele scholen bezocht om aandacht te vragen voor gezonde voeding en een gezonde levensstijl bij jongeren.

Niet alleen het aanbod van voeding in school- en sportkantines is volgens GroenLinks belangrijk, ook de reclame/marketing voor ongezonde voeding verleidt de jongeren vaak tot ongezonde voeding. De fractie vraagt het college kindermarketing te verbieden tijdens evenementen en binnen de gemeentelijke zwembaden en sporthallen. De alliantie die kinderen wil beschermen bestaat onder anderen uit de Hartstichting, Unicef en de Consumentenbond. 

  1. Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    Stichting Vissers van Mensen verkondigt evangelie op Bossche Markt

    DEN BOSCH - Het gebeurt zelden dat een grote opvallende bus, met aan boord een aantal leden van een evangelische organisatie, neerstrijkt op de Bossche Markt om een religieuze boodschap te verkondigen. Deze donderdagmiddag vormde echter een uitzondering. De meeste voorbijgangers liepen er met een grote boog omheen, maar er waren er ook bij die speciaal bleven 'plakken'. Hoe dan ook, de bus trok de hele dag volop de aandacht.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.