Volledig scherm
© Thinkstock

Heineken legt er in Den Bosch maar liefst 16.000 zonnepanelen bij

DEN BOSCH – Heineken Brouwerij gaat het aantal zonnepanelen in Den Bosch gigantisch uitbreiden. De brouwer heeft plannen voor 16.000 zonnepanelen op het distributiecentrum in Den Bosch. 

De panelen komen bovenop het huidige pand. ,,De plannen worden nu uitgewerkt en de aanvraag wordt opgesteld. Meer is er nog niet over te zeggen’’, aldus een woordvoerder. Sinds 2013 liggen er al ruim 3.600 zonnepanelen op het dak van de brouwerij.

In totaal heeft Heineken 12.000 panelen op de distributiecentra in Nederland liggen. Vooral in de Randstad worden de panelen onder meer gebruikt voor elektrische vrachtwagens. Heineken in den Bosch maakt ook gebruik van biogas, via een leiding die loopt via de waterzuivering van Aa en Maas aan Treurenburg. 

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.