Volledig scherm
© Thinkstock

Help-Portrait biedt cliënten Voedselbank Den Bosch en omstreken foto aan

DEN BOSCH - Honderden cliënten van Voedselbank Den Bosch en omstreken gaan zondag fris gekapt en mooi gestyled op de foto. Nog voor de kerst ontvangen zij bij hun voedselpakket het eindresultaat. Dit initiatief, Help-Portrait, komt oorspronkelijk van de Amerikaanse fotograaf Jeremy Cowart en is een handreiking naar mensen die het moeilijk hebben.

Ruim de helft van de 405 huishoudens die momenteel gebruik maken van de voedselbank in Den Bosch, Drunen, Vlijmen en Vught reageerde positief op het aanbod om alleen of met hun dierbaren geportretteerd te worden. Eerst nemen kappers en visagisten de deelnemers onder handen zondag en vervolgens mogen ze voor de lens van de fotograaf plaatsnemen. De tijdelijke fotostudio wordt ingericht in de voedselbank aan de Jagersheuvelstraat.

Vrijwilligers
​Voedselbanken Nederland wordt volledig gerund door vrijwilligers. In Den Bosch en omstreken zijn dat er 190. Zijlmans: ,,Momenteel komen we handen tekort, we zoeken meer vrijwilligers. Van onze voedselbank maken ruim 1.000 mensen gebruik, waarvan één derde minderjarig is. Terug moeten vallen op de voedselbank kan echt iedereen overkomen.”

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.