Het Theater aan de Parade is nu al het Hoftheater.
Volledig scherm
Het Theater aan de Parade is nu al het Hoftheater. © Robert van Lith/BD

Het nieuwe theater in Den Bosch is meer dan carnaval

DEN BOSCH - De presentatie donderdagavond door de twee architecten van de ontwerpen voor een nieuw Theater aan de Parade in den Bosch had een vermakelijk karakter. Vooral door de talloze vragen uit een volle Pleinzaal. De architecten wisten precies wat ze moesten zeggen. Oeteldonk kwam nogal eens terug in woord en beeld.

Maar het nieuwe theater behoort meer te zijn dan een huiskamer voor het Bossche carnavalsfeestje. Alles in de juiste proporties.

De column van Jos van de Ven in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, heeft de titel: Theater.

  1. Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    Paardenvlogster speelt hoofdrol in theaterstuk

    DEN BOSCH - Destiny Leverman is 15 en ze heeft een vlog: paardrijden met plezier. Elke week zet ze een filmpje op haar kanaal over haar en haar paard. Ze heeft 17.000 abonnee's. Hoe dat kan: Destiny is open, enthousiast en trekt zich niets aan van eventuele kritiek. Haar eenvoudige naturelle presentatie werkt ook uitstekend in het theaterstuk Tutorial, the art of living die zaterdagavond in première ging tijdens festival Cement in de Verkadefabriek. Een theaterstuk over vloggers en leerfilmpjes waarin de jonge paardenvlogster uit Barneveld een mooie rol heeft. 

Den Bosch e.o.